دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۰۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱
ایسنا نوشت: سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، کمبود پزشک در کشور را محسوس خواند و گفت: با توجه به روند پیری جمعیت، نیاز کشور به پزشکان عمومی و متخصص در سال‌های آینده به صورت فزاینده رشد خواهد کرد و از این نظر باید ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی افزایش یابد.

علی خضریان در واکنش به اظهار نظر برخی از مسئولان وزارت بهداشت در خصوص نبود کمبود پزشک در کشور گفت: برخی آمارهایی که به عنوان تعداد پزشکان کشور مطرح می‌شود، دقیق نیست و آمار برخی پزشکان فوت شده، مهاجرت کرده و غیر فعال از تعداد پزشکان اعلامی کم نشده است.

وی افزود: علاوه بر شواهد آماری، بسیاری از مناطق کشور با مشکل کمبود پزشک مواجه هستند و پزشک عمومی یا متخصص به اندازه کافی در بسیاری از نقاط کشور وجود ندارد و مردم مجبور هستند برای درمان به مراکز استان یا پایتخت بیایند و این موضوع، چیزی نیست که بتوان آن را پنهان کرد. در تهران هم که تعداد پزشک بیشتری وجود دارد، اما برای برخی تخصص‌ها، بیماران باید چند ماه در صف بمانند که این موضوع روند درمان بیماران را با مشکل مواجه کرده است.

خضریان تاکید کرد: با توجه به روند پیری جمعیت، نیاز کشور به پزشکان عمومی و متخصص در سال‌های آینده به صورت فزاینده رشد خواهد کرد و از این نظر باید ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی افزایش یابد .متاسفانه وزارت بهداشت با کاهش غیر کارشناسانه ظرفیت پذیرش از اوایل دهه ۷۰ مقدمات بحران کمبود پزشک را در کشور فراهم ساخت، هر چند طی سال‌های اخیر ظرفیت‌ها کمی افزایش یافته است اما این مقدار با توجه به رشد جمعیت کشور و هرم سنی آن که در حال پیشروی به سمت سالمندی است، به هیچ‌وجه همخوانی ندارد.

روایت عضو جبهه پایداری از کمبود پزشک در کشور/ آمارهای تعداد پزشکان دقیق نیست

نماینده تهران ادامه داد: باید وزارت بهداشت هرچه سریع‌تر با برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی نیازهای پیش‌رو، اقدام به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی کند در غیر اینصورت در آینده‌ای نه چندان دور با بحران جدی در زمینه ارائه خدمات درمانی روبرو خواهیم شد.

خضریان خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی نه تنها موجب افزایش دسترسی مردم اقصی نقاط کشور به خدمات پزشکی می‌شود، بلکه زیرساخت منابع انسانی لازم جهت اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده را نیز فراهم می‌سازد. متاسفانه این دو طرح زیربنایی نظام سلامت به علت نبود نیروی انسانی کافی هم‌چنان اجرا نشده باقی مانده است.

وی در پایان گفت: وزارت بهداشت برنامه خود برای افزایش ظرفیت‌ها را باید به صورت بلندمدت تدوین و اعلام کند در غیر این صورت افزایش ظرفیت‌های مقطعی نخواهد توانست نیاز کشور را تامین کند.

23219

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها