به گزارش آوای خزر، علاوه بر محبوبیت ۸۰ درصدی او در دانمارک، سیگاری بودنش نیز همواره از سوی خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاریها و سایر رسانهها همواره مورد توجه بوده است. یکی از نکات عجیب و جالب توجه درباره وی اینکه، مارگارت همچنان در ۸۲ سالگی روزی دو پاکت سیگار میکشد. پس از درگذشت الیزابت، رکورد طولانی ترین دوره زمامداری میان سران زنده تمام کشورهای دنیا به مارگارت اختصاص یافته است. به گزارش سایت پیپل، او که پنجاهمین سالگرد سلطنتش مصادف با درگذشت ملکه الیزابت بریتانیا شده، جشنهایی را که قرار بود به این مناسبت برگزار کند را لغو و فقط یک مهمانی ساده برگزار کرد.
روابط دوستانه و خویشاوندی با الیزابت بریتانیا
البته ملکه مارگارت افزون بر روابط دوستانهای که با ملکه الیزابت داشت، قرابت نسبی نیز با وی دارد. ملکه مارگارت در واقع از اقوام دور ملکه الیزابت است. این دو از طریق کریستین نهم که دخترش ملکه آلکساندرا جد بزرگ ملکه الیزابت بود، با هم قرابت نسبی دارند، از طرف مادربزرگ مارگارت، شاهزاده خانم مارگارت کانو که نوه ملکه ویکتوریا بود، نیز این دو با یک دیگر خویشاوند هستند. مارگارت در گفت و گویی قدیمی با آی تی وی پرده از دوستی خود با ملکه الیزابت و نامهای خودمانیشان برداشته بود، مارگارت را در خانه «دیزی» و الیزابت را در خانه «لیلییت» صدا میزدند. مارگارت در گفت و گویی با نیوزویک تصریح کرده این دو ملکه در دیدارهای خصوصی و در زمان صحبت و گفت و گو خود را با نامهای خودمانیشان صدا میزدند.
علاقه مارگارت به باستانشناسی
مارگارت در سال ۱۹۴۰ به عنوان فرزند فدریک نهم پادشاه دانمارک و اینگرید شاهزاده خانم سوئدی متولد شد. سال ۱۹۵۳ پس از چند سال مباحثه حقوقی متممی به قانون اساسی دانمارک اضافه شد که بر مبنای آن به زنان اجازه داده شد در این کشور به مقام پادشاهی برسند. مارگارت که در ۱۹۷۲ ملکه دانمارک شد، بسیار به باستانشناسی علاقه دارد و تاکنون در حفاریهای باستانشناسی زبادی در کشورهای مصر، ایتالیا، دانمارک و آفریقای جنوبی شرکت کرده است.
او همچنین مدتی در سال ۱۹۶۲ به همراه پدربزرگش گوستاو ششم آدولف، پادشاه سوئد، به حفاری در منطقه باستانی «اتروریا» در مرکز ایتالیا اشتغال داشت. مارگارت از نظر شخصیتی زمامدار بسیار محبوبی در دانمارک است و همچنان محبوبیت ۸۲ درصدی وی در این کشور تداوم دارد. او که خود با هنری لابرده د مونپزات فرانسوی که از خاندان سلطنت نبود، ازدواج کرده بود، به دو پسر خود نیز اجازه داده که با افرادی غیر از خاندانهای سلطنتی ازدواج کند که این امر در کنار غیر سیاسی بودن مارگارت، باعث افزایش محبوبیت وی در دانمارک شده است.
ارائه تصویری مطلوب از دانمارک در دنیا از وظایف ملکه این کشور است. او همچنین در داخل نمادی از اتحاد است. او برای نشان دادن اتحاد میان مردم دانمارک و تقویت و ارتقای حس اتحاد در این کشور، در مراسم افتتاحیه نمایشگاهها، سالگردها و افتتاح پلها حضور مییابد.
مارگارت همچنین سفرای خارجی را به حضور میپذیرد و به افراد شاخص در زمینههای مختلف در کشورش مدال و جایزه میدهد. او به عنوان یک مقام غیر منتخب، نقشی در سیاستهای جزبی بازی نمیکند و از هر گونه اظهار نظر سیاسی خودداری میکند. اگرچه مارگارت حق رای دارد، اما به تصمیم خود در انتخابات شرکت نمیکند تا کوچکترین شائبهای در مورد وابستگی حزبی او پیش نیاید.
مارگارت اغلب روزهای چهارشنبه با نخست وزیر دانمارک دیدار میکند، این دیدار تنها در صورتی لغو میشود که او یا نخست وزیر در سفر باشند.
حکایتی از سیگارهای ملکه مارگارت
ملکه بد آموز! | هرجا زیر سیگاری باشد، سیگار میکشم
البته ملکه دانمارک ویژگی بارز دیگری نیز دارد و اینکه او سیگاری قهاری است. ان بی سی نیوز در گزارشی در سال ۲۰۰۱ به این مساله اشاره کرده بود که او روزی سه پاکت سیگار در روز میکشد. سایت کوئورا نیز اخیرا به نقل از یکی از اساتید علوم سیاسی و تاریخ از دانشگاه کپنهاگ نوشته که ملکه دانمارک همچنان روزی دست کم دو بسته سیگار میکشد. سیگارهای بدون فیلتر یونانی «کارلیا اگرینیو» ساخته یونان از سیگارهای مورد علاقه مارگارت هستند که به طور ویژه برای وی از یونان به دانمارک وارد میشوند.
واردات این مارک سیگار به دلیل میزان بالای قیر(tar)، در اتحادیه اروپا و دانمارک ممنوع است. اگر چه مارگارت همچنان سیگار میکشد، اما او از سال ۲۰۰۶ متعهد شده در انظار عمومی سیگار نکشد، امری که به جز چند مورد در اغلب اوقات رعایت کرده است. سیگار کشیدن ملکه مارگارت در کشوری که بیشترین تعداد زنان سیگاری را در اتخادیه اروپا دارد امری غیر معمول نیست. بر اساس آمارها حدود ۴۰ درصد از زنان دانمارک سیگاری هستند.
سیگاری بودن وی بعضا مورد انتقاد برخی از محافل علمی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشورش بوده است. یکی از اساتید پلژیکی در سال ۲۰۰۱ در این باره اظهار نظر عجیبی کرده ، او گفته بود: در میانه دهه ۱۹۷۰ آمار مرگ و میر زنان در دانمارک افزایش پیدا کرده است. پروفسور هوگو کستلوت از دانشگاه کاتولیکه شهر لوون بلژیک در توضیح این دلیل افزوده بود: در اوائل دهه ۱۹۷۰ بود که ملکه مارگارت در دانمارک به سلطنت رسید. او یک ملکه بسیار محبوب و در عین حال یک سیگاری قهار است و همین امر موجب بد آموزی شده است.
این استاد دانشگاه در مقالهای ملکه دانمارک را به دلیل سیگار کشیدن در ملا عام، به ایجاد تاثیر بد بر مردم کشورش متهم کرده است. ملکه مارگارت که در آن زمان همچنان در انظار عمومی سیگار میکشید نسبت به اظهارات این استاد دانشگاه با بی تفاوتی واکنش نشان داد و گفت: من هرجا زیر سیگاری باشد، سیگار میکشم. پروفسور کستلوت که به نظر ار واکنش ملکه دانمارک ناامید شده بود، در این باره گفته بود: باید به این مساله اشاره کنم که واکنش وی به مقاله من غیر قابل انتظار و احساسی و تا حدی غیر منطقی بود. /همشهری آنلاین
انتهای پیام/1005