مدیرکل امور مالیاتی مازندران:
دریافت ۱۰۷ هزار اظهارنامه مالیاتی طی سه ماه در مازندران
مدیرکل امور مالیاتی مازندران اعلام کرد که تاکنون ۱۰۷ هزار اظهارنامه مالیاتی را دریافت کردهایم که بخش زیادی از آن با توجه به بهرهگیری از سیستمهای مکانیزه تا حد زیادی از فرار مالیاتی جلوگیری کرده است.
به گزارش
آوای خزر،
محسن اسلامی ورکی در دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران با تشکر از رهنمودها و حمایتهای پدرانه آیت الله محمدی لائینی از امور مالیاتی، گفت: در سال ۱۴۰۰ در قانون بودجه، ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای استان مازندران درآمد مالیاتی اختصاص داده بودند که وصولی ۱۲ ماهه این ادارهکل در سال ۱۴۰۰ منتهی به اسفند ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده و از رشد ۶۸ درصدی نسبت به درآمدهای تعیین بودجه و تحقق ۱۳۰ درصدی داشتیم.
او ادامه داد: رقمی که برای سال ۱۴۰۱ پیشبینی شده است، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است. با توجه به اینکه این رقم در بودجه کشوری به طور متوسط ۶۶ درصد بوده متاسفانه رشدش برای استان مازندران ۸۸ درصد بوده است. با توجه به اینکه در سال گذشته ۹۴ درصد از درآمدهای استان از درآمدهای مالیاتی بوده است شاید این رقم تعیینشده برای استان در سال جدید کمی چالشبرانگیز باشد.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران یکی از اتفاقاتی که سبب تاثیرگذاری در درآمدهای مالیاتی شد را کاهش ۵ درصدی نرخ مالیاتی اشخاص حقوقی در قانون مالیات عنوان و اظهار کرد: عوارض ارزش افزوده که سهم سازمان مالیاتی ۵ درصد بود، یک درصد از سهم سازمان کم و به ۴ درصد کاهش پیدا کرده است و آن یک درصد به شهرداریها اضافه شد و در کنار اینها بخشی از ضریب کالاهای اساسی را کاهش دادند.

اسلامی تصریح کرد: از وصولی ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال قبل که شامل بخش مالیات و عوارض بوده است، عایدی استان از بخش مالیات و ارزش افزوده ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است و قریب به ۶۳۳ میلیارد تومان به بخشداریها، شهرداریها و دهیاریها به صورت مستقیم پرداخت کرده است.
او ادامه داد: یکی از مشکلات موجود بر سر راه وصول مالیات بحث فرهنگسازی است. مردم نمیدانند این پولها کجا هزینه میشود. از کل درآمدهای سال قبل، تنها ۷ درصد آن مالیاتهایی هستند که اصناف استان پرداخت کردند. حدود ۳۵ درصد آن را درآمدهای ناشی از مالیات اشخاص حقوقی و شرکتها هستند. ۲۵ درصد نیز مالیات حقوق اشخاص دولتی و خصوصی است و بقیه هم سایر منابع هستند.
اسلامی گفت: در سال گذشته حدود ۱۶۴ هزار اظهارنامه در بخش اصناف دریافت کردیم که از این بخش ۱۰۸ هزار مورد آن تبصره ماده ۱۰۰ یا مالیات توافقی بوده که بدون رسیدگی، اظهارنامهها را قبول و انجام میدهیم. از بین باقیمانده اظهارنامه ۵۴ هزار اظهارنامه عادی به ما ارائه شده از آن هم ۵۰ درصدش را سازمان بارگذاری و در حال رسیدگی بوده و ۵۰ درصد دیگر بر اساس خود اظهاری که مودیان ارائه کردند انجام شده است.
او بیان کرد: از ۱۰۲ هزار تبصرههایی که گرفتیم، بخش قابل توجهی با اعداد و ارقام صفر است و جزو آنهایی هست که در سالهای گذشته مشمول معافیتهای مالیاتی شدهاند و سنوات بعد هم این روند ادامه داشت.

مدیرکل امور مالیاتی استان مازندران عنوان کرد: سنوات گذشته رقمهای اعلامی مودیان را بالاجبار باید میپذیرفتیم؛ چون اشراف اطلاعاتی نداشتیم، اما اکنون این مشکل تا حد زیادی رفع شده است.
او تصریح کرد: امسال با توجه به اطلاعاتی که داشتیم؛ این سیستم است که مالیات را محاسبه میکند، رقمهایی را به صورت ثابت برای مودیان در نظر میگیرد. البته بر اساس میزان تراکنش مالی آنها. با این اتفاق چالشها تا حد زیادی رفع شده است.
اسلامی اعلام کرد: تاکنون ۱۰۷ هزار اظهار نامه دریافت کردهایم که بخش زیادی از آن با توجه به بهرهگیری از سیستمهای مکانیزه تا حد زیادی جلوی فرار مالیاتی گرفته شده است و از سوی دیگر با عدالت مالیاتی نگاه ممیز محوری برداشته شده و جلوی فرار مالیاتی گرفته میشود و هر فرد مالیات قانونی خودش را خواهد پرداخت.
انتهای پیام/۱۰۰۱/