نگاهی به عملکرد یکساله استاندار مازندران در مبارزه با جنگلخواری
ناامنی برای رانتخواران و امنیت برای مردم
استاندار مازندران در بازدیدهای شهرستانی، دستاندازی به منابع ملی را مورد نکوهش قرار داد و از اینرو با تشکیل کارگروه ویژه و مکلف کردن مدیران به برخورد قاطع با متخلفان این حوزه، فضای ناامنی را برای رانتخواران و قانونشکنان، و فضای امنی را برای مردم قانونمند ایجاد کرد.
آوای خزر – آزاده بابانژاد: ۲۰ آبانماه ۱۴۰۰ بود که سید محمود حسینیپور با حضور احمد وحیدی وزیر کشور به عنوان استاندار مازندران معرفی شد.
اکنون یکسال از حضور ایشان در استان گذشت و مردم میپرسند در این مدت چه اقداماتی صورت گرفته است.
در سلسلهنوشتارها سعی داریم به بخشهای مختلفی از عملکرد نماینده عالی دولت در مازندران که در واقع رزومه فعالیتهای یکساله تمامی دستگاههای دولتی در استان با هدایت، حمایت و پیگیری استاندار و همکارانشان در استانداری است، اشاره کنیم.
در این قسمت به سراغ مبارزه با جنگلخواری میرویم، یکی از آفتها و مشکلات گریبانگیر مازندران که در سالهای گذشته ضربات جبرانناپذیری بر پیکر عرصههای تاریخی ملی این استان زرخیز وارد کرده است، سودجویی در بهرهبرداری از جنگلها، کوهها و منابع طبیعی بوده است.
در این منافع شخصی، عدهای با استفاده از نقاط ضعف قانونی و اجرایی و گاها با همراهی برخی مدیران به تعبیر مقام معظم رهبری "قانوندانهای قانونشکن" با اعمال نفوذ به جنگلها و کوههای استان دستاندازی کردهاند و بخش قابل توجهی از این نعمت و ظرفیت خدادادی را از بین بردهاند.
استاندار مازندران در بدو ورود به استان مقابله با این موضوع را در دستور کار قرار داد و به عنوان یک مساله جدی مورد رصد قرار داد. حتی در این زمینه نماینده ویژهای منصوب کرد و قرارگاه ویژهای نیز به دستور ایشان برای مبارزه با جنگلخواری تشکیل شد.
خانه ویلایی غیرمجاز بر بام یکی از روستاهای گلوگاه
همزمان با سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور به استان و تبیین ضرورت مقابله با پدیده شوم جنگلخواری دستور ویژه برای شناسایی ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با ادامه این روند صادر شد و بلافاصله در راستای اجرای این دستور، یک روز بعد از سفر ایشان، نخستین نشست قرارگاه ویژه مبارزه با جنگلخواری برگزار شد.
تاکنون بانک اطلاعاتی قابل استنادی از تعرضات به جنگلها و منابع طبیعی در استان تهیه شده که برای عملیات اجرایی نیازمند همراهی دستگاههای ملی و دو قوه دیگر است، همچنین اعتبارات ویژهای نیز برای آن باید در نظر گرفته و ساز و کارهای قانونی نیز باید اصلاح شود.
سختیها و دشواریهای مقابله با دستاندازی به منابع ملی را نمیتوان نادیده گرفت، اما با این همه، طی ۶ ماه بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی جنگلی از ید متخلفان و سودجویان خارج شد و به دولت برگشت.
همچنین سازوکارهای مشخصی برای پیشگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز، تغییر کاربریهای غیر اصولی، و دستاندازی به جنگلها و کوهها پیشبینی شده است.
استاندار مازندران همواره بر این نکته تاکید دارد که اجازه نخواهیم داد عدهای فرصتطلب ظرفیتهای استان را به تاراج ببرند و از نظر او دست سودجویان و متخلفان این حوزه را نه از مچ بلکه از بازو قطع خواهیم کرد.

خانه کاهگلی و نیاز به بازسازی در یکی از روستاهای گلوگاه
سید محمود حسینیپور در سفر به مناطق محروم ازجمله سفری که به شهرستان گلوگاه و همچنین در بازدیدهای میدانی که از مناطق سیلزده غرب مازندران داشت، از دستاندازی به طبیعت توسط سودجویان، مدیران را مورد خطاب قرار داد.
او معتقد است: مردم این استان محرومند، اما عدهای کاخنشین با سوءاستفادههای فراوان بر نعمتهای استان سوار شده و با اعمال نفوذهای متعدد، عرصههای بکر طبیعی و جنگلی استان را به تاراج بردند.
پیگیریهای استاندار مازندران و مکلف کردن مدیران به برخورد قاطع با متخلفان منابع ملی تا جایی پیش رفت که اکنون به دلیل جلوگیری حداکثری از ساخت و سازهای غیرمجاز مفسدان و رانتخواران احساس ناامنی، و مردم احساس آرامش میکنند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/